yangın kapısı Temel Açıklaması

Wiki Article

Paslanmaz çelik, olağan çelikten daha güçlü mukavemet ve korozyona metanet sağlar ve bu nedenle yangın kapısı inşaatında tercih edilen bir malzemedir.

Yangın bapları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden bünyelır. Bu malzemelerin huzurı silsile, yangın bapları çoğu kez özel şümul ve kapı menteşeleri kabilinden özge yangın dulda özelliklerine sahiptir.

Yangın en ciddi riziko sınıflarından biridir. Yangınlarda yapı mukavemeti, sima tahliye temizışı ve yangının dağıldığı alanların denetçi altında tutulması hayati örutubet taşımaktadır.

Her kapı aynı dayanıklılığa malik olmadığı kabilinden bu metanet süresi 20 ile 180 an ortada değmaslahatebiliyor. Fakat bu baplar baştan aşağı yanmaz olarak tasarlanmadı sadece bir müddet dayanacak kadar tendürüst. Neticeta kapılar cihetıcı malzemelerden yapılmıştır ve bir yangın nihayetinde behemehâl yanacaktır.

İşletmemiz kendi atölyesinde imalat yapan bir yangın kapısı imalatı firmasıdır. bizlere ulaşarak yangın kapısı fiyatları hakkında veri alabilirsiniz, Sizlerin vereceği yangın bapsı ölçülerinde sertifikalı yangın kapısı imalatı yaparak bozuk yangın kapısı elde edebilirsiniz.

Kasa üzerindeki fitil yuvasına munis güçlü nitelikli ısıyla genleneşelendiren yangın fitili kullanılmaktadır.

Açıldıktan sonra kapanması da otomatik olarak gerçeklehandan bu tür bapların en oylumlu üstünlükı kötü sızdırmaması ve belli derecede ısıya derece dayanabilmesidir.

Yangın Kapısı Nasıl Açılır? Yangın Kapısı kullanıldığı binada yaşanan yangın veya ivedi bir durumda insanoğluın yeğni bir itmesi ile içeriden hariçya düz açılmaktadır.

Yangın kapısı özellikleri incelendiğinde olması müstelzim ve dikkat etmeniz gereken durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Yangın uzmanlarına için yangına dayanıklı bir kapı, yangının dumanlarının ve alevlerin yayılmasını yangın kapısı engellemektedir. Yangının seyrini yavaşlatır veya yayılmasını önler. Yangına dayanıklı baplar mühür ve kızılçı gibi malzemelerden kuruluşlmış sakil bir kapıdır.

Yangın merdiven kapısı her açıdan kolay görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belirli fail levhalar ve çalışmaaretler kullanılır.

şayet bir bapnın yangına peklik dair bir belgesi yoksa bu durumda bu baplar umumi olarak ivedi çıkış kapısı adına bina karşı aralarındaki merdiven intikallerinde kullanılmaktadır. Bu tip kapılar görünüm olarak yangın kapısı ile aynı olsa da özellikleri umumi olarak değişikdır. Tercihe nazaran dâhildokuması ve kullanılan sac lakırtıınlığı standarttan henüz narin kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapısının pahaı elan buna ilişkilı olarak elan ucuz olmaktadır.

Camlı yangın bapları yahut ürkü barlı yangın bapları vesair yangın kapısı türleri arasındadır.

Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Kapıları tombul anatomi topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı yahut dinlenme yaptığı majör binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği ıztırari olarak kullanılmalıdır.

Report this wiki page