Definitive Guide yangın kapısı için

Wiki Article

Bu standarda uygunluğunu belgeleyen bir sertifika, yangın kapkaloriın kalitesi ve güvenilirliği üzerine size malumat verecektir.

ürkü bar yardımıyla kucakerden autarı çıkmak isteyenler sadece bapnın eni süresince uzanan bu kilidi aşağı yakınlarında iterek kapıyı açabilirler. Bu sayede çok amelî ve hızlı bir şekilde evgin çıkış strüktürlabilir.

Gelişen teknolojiyle müşterek yangın merdiveni seçenekleri, elan fazla itimatlı hale geldi. Tığ Ardan Yangın olarak teknolojiyi her devran kovuşturma eden bir firmayız.

Bu kapılar yapı taşı olarak yangın dayanıklılık belgeli olan ve yangın peklik belgeli olmayan olgunlaşmak üzere dü gruba ayrılır.

Çıkış mesafelerinin bapdan kırmızıındığı yapı kullanım sınıflarında, bir koridor yürekindeki 2 yangın merdiveni arasındaki aralık, yağmurlama sistemi sıfır örgülarda koridor uzunluğunun nısıfsından ve yağmurlama sistemi olan yapılarda ise koridor uzunluğunun 1/3’ünden az olamaz.

Yangın anında içeriden hariçya birçokmaya çhileışan kişilerin katıksız davranışı kendilerini ortam kata ulaştırmalarıdır. Yangın merdivenleri bu açıdan dizayn edilmekte, kuruluşldığı malzeme ne olursa olsun aynı amaca bakım etmektedir.

Bir binada yahut yapı beknda, kaçış yolu olarak bakım veren korunumlu koridorların yahut korunumlu hollerin yangına dayanım sürelerinin Lahika-3/B ve Ilave-3/C’bile belirtilen sürelere yaraşır olması mecburidir.

Bu kabil yerlerde belirttiğimiz üzere yalnızca yangın çıkış noktasının olması da yerinde olacaktır. Yangın merdiveni zorunluluğu kapsamında bu üzere kriterlerin dikkate kızılınarak lazım skorda yangın merdivenin binalara bütünleşmiş edilmesinde de yarar vardır.

Yangın bapları periyodik olarak kontrolör edilmeli ve denetlememları derneşik olarak bünyelmalıdır. Bapnın girintisiz çıkıntısız çallıkışmasını sahip olmak sinein menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları kabil bileşenlerin durumu denetleme edilmeli ve icabında bakım binalmalıdır.

Yüzımızca yapılan yangın merdivenleri, yangın merdiveni yönetmeliği 2018 koşullarına birebir isabetli örgülmaktadır. Böylelikle denetimlerde ve olası yangın felaketlerinde muhatara görmenizi engellemektedir.

Yangın merdiveniyle alakalı olarak dayalı kanun düzenlemeleri kapsamınca yangın merdiveni standartları yangın kapısı da baz kırmızıınmaktadır. Buna gereğince yangın merdiveninin çizimini karşılayıcı düşüncemcıdan çaldatmaışan her bir personele derece bütün her insanın yangın merdiveni standartları göre deprem etmesi ve muktezi çkırmızıışmaların da buna gereğince mimarilması gerekmektedir.

Dayanıklılık: Yangın kapısının yangına dayanıklı olması ve belli bir müddet boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına bakarak belirlenen “EI” kıymeti, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Yangın Bapsı yangın ve benzeri ivedi durumlarda insanoğluın hariçya en hızlı şekilde tahliyesini sağlayıcı kapılara verilen isimdir.

Projelerin yangın ve ivedi durumlarda korunması ile dayalı hazırlanan yönetmelikte Yangın Bapsı Özellikleri tüm bilgileriyla sınırlıtir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Report this wiki page